Vintern är här!

,,,ja officiellt om 3dar då.

Men inomhus har vintern redan slagit till. Dubbla tröjor, mysbyxor och idag letade jag fram mina 100år gamla fårskinstofflor med hål i som jag bara löööve. Täcket är bytt till tjockare och ac-värmen går på några timmar i ottan så man slipper vakna med frost på näsan. För husen här är byggda i papp o kartong!
Ingen isolering what-so-ever. Enkla glas i fönstren,,,på vissa toaletter med små fönster finns bara ett tätt nät med INGET fönster att stänga! Japp! Glipor o springor under dörrar så man kunde tro att det var en 12åring som byggt. Nu är just vårat hus åt det moderna hållet,,,men många äldre trähus har hål i trä-golvspringorna så man ser rakt ut! 
...mmm,,Australiensarna tycker att det är bara att stå ut! Det är ju bara för ett par månader.
Jamen frysa i MÅNADER!! VA?! Nej usch DET vill jag INTE. Herregud,,,,varför vill man vakna upp till +14 i huset o tycka det är normalt. 
Och JAG som är VIKING borde ju verkligen kunna ta det tycker alla. Dom fattar ingenting. Slår vad om att vikingarna hade det betydligt varmare i sina hus runt elden.

MEN MEN,,sen är det bara att gå utanför huset och sätta sej i solen. Och oj, vad det bränner. Alla lager av kläder åker av, och snart käns det för varmt att sitta kvar. 
Klar luft och svala vindar. Kallt i skuggan---vi pratar runt 20-24 på dagen-. Men DET KÄNS mycket kallare här än när Sverige har +24,,,såvida då man inte sitter i solen.
Och vist tycker jag oxå att det är härligt med dessa dagar när man kan va ute och göra saker utan att svettas ihjäl. Och sen kommer em/kvällen och så fort solen är på väg ner fryser jag.

Häromkvällen hade jag suttit inne hela em/kvällen och jag frös och skulle ut o handla. Tog på mej min tjockaste stickade tröja över allt och åkte iväg. Kommer till affären och känner hur jag börjar storsvettas. Ser alla runtomkring i shorts o t-shirts och inser att det faktiskt var +20 ute.... hmm,,,

Roligt!!


Sea World Summers world



Åhh vilken dag! Förutom allt jobbigt folk på en söndag och att det inte var ett moln på himlen så var det en jättelyckad dag. Och det främst för att Summer åkte lite större karuseller för första gången. Jag kände mej helt rörd av att hon bara såg så stor ut när hon gick själv in och fick hjälp upp i stolen på "lilla uppskjutet".....eller vad man ska kalla det. Minsta tjejen av alla satt hon där och hade ju ingen aning om vad som skulle ske. Fast att hon skulle hoppa på..DET viste hon. Hon har typ tjatat varge gång vi varit nära en sån, men då alltid varit för kort. Så då måste det väl ligga i generna från MIN sida. För Chay var ju värsta haren som liten. 
Men jag var liiiite nervös ändå,,,,för dom sitter ju inte jättefast........och tänk om..!? Men ååhh vad kul hon tyckte det var. Skrattade när den åkte upp o ner. Direkt efteråt var det första hon sa :
- I neeeeeed to do it again!! Mummie I need to do it again!
Åhhh mammas dotter!!!..suck..
Sen åkte hon ju även lastbil o helicopter som hon tyckte var jättekul.
En träff med kakmonstret----min barndomsidol--- däremot var mycket läskigare. Hon vägrade gå fram själv så man kunde ta kort.
Delfinshowen var oxå en hit. Summer tyckte det var kul att dom plaskade vatten. Men sen var även fiskmåsarna väldigt roliga vid lunchen...hmm,,,..
Vi har 2mån kvar på vårat sesongskort, så minst en vända dit igen får det bli!!

RSS 2.0