Summers egna pott-träning!

Ok, vi kanske tar det lite väl lugnt när det gäller Summers pott-träning, men vi tycker ändå det går åt rätt håll. Summer vet iallafall vad hon sysslar med. Hon springer såå bra och sätter sej på pottan varge gång det ska kissas. Sen efter är hon stolt som en tupp när vi alla hurrar och klappar händerna -och detta är VARGE gång-- dvs typ 6ggr/dag. (...och sen har vi Chay som dansar pott-dansen efteråt,,,mmmm,,,han får ju inte se det lika ofta som jag...) Men anyway. Häromdagen var farmor Ninni här och Summer kissade på pottan precis innan hon skulle äta, varav Ninni som redan satt ner tänkte att jag tömmer den strax. En stund senare kommer Summer farande och ropar pooooo,,,poooo,,,(=bajs för er som inte vet...). Hon har alltså för första gången lyckats sätta sej helt själv och gör en "nr2". Superbra! WOW vilken tjej!! ......men...??!! Vart tog kisset som var i pottan vägen. För Ninni lyckades ju glömma att hälla ut det... Jo det har Summer hällt ut på mattan innan hon satte sej igen!!!! ...hehe..för vem vill riskera att skvätta ner sej själv på pottan.....

klarblå himmel dagen efter damm-stormen!


dust storm!!

WOW...århundradets damm-storm drog över Brisbane igår efter en tur i Sydney 3h tidigare. Den startade 3 dar innan i Australiens röda center. För att det inte regnat på så länge där inne i öknen. Helt sjukt så såg man hur himlen färgades röd och det blev lite svårt att andas. Stannade inne resten av dagen. Sen drog den över och idag är himlen klarblå! Nu är det en hinna av rött damm överallt....nice...not..!! Dax att städa upp ute på verandan!

..oj vad trött man kan bli av jobb..

ja hej och hå! det var ju ett tag sen man jobbade. Man uj va roligt det är. Kanske ska förklara lite vad jag gör för dom som undrar,,, Jag jobbar 2-3 dar i veckan på ett företag som heter www.tallship.com.au om nån vill kika. Dom har olika båtturer, och just nu valsafari på fm. Har varit med ut ett antal gånger på båten. Man ser till alla gäster att dom har det ok, och inte ramlar i...;), sen den mindre roliga sidan är ju då att ta hand om dom sjösjuka. Japp, byta spypåsar och torka upp en och annan spya... Ok, det HELT SJUKA är at JAG inte blivit sjösjuk!!!!!! Ni som känner mej vet ju att jag normalt blir det. Jag skojar inte!! Men det är som om jag bara intalade mej själv att NEJ---jag ska inte må illa. Och det funkar! Och eftersom jag råljög till bossen när han frågade första gången om jag blir sjösjuk... -oh NOO not me!!!...ehh,, så kan jag bar inte bli det. För det är bara sååå roligt! Har sett så många valar och massor av delfiner som kommer och hoppar längs med båten. Sen på em åker man ut med gästerna till en ö där dom kan åka jetskii och kanot o speedboat mm. Där käkar dom lunch och jag plockar in disk till köket och går runt o snackar lite med alla. Står lite bakom baren. Små kangaroos hoppar alltid omkring o vill ha mat. Sen åker man tillbaka på em med antingen den vanliga båten,,som en "transportbåt" eller med deras stora segelbåt. Det sista är skitkul. Då får man hjälpa till och hissa segel och ta lite med hand om gästerna med fika mm. Idag fick jag hoppa i speedbåten på en tur oxå. Mina kollegor är supernice och roliga, och alla gäster är ju på glatt semester humör. SO,,nu vet ni lite mer,,,och jag är såååå trött...zzzzzzzzzzzzz

paket

Ja vad säger man när ett paket med ett sånt här härligt innehåll dimper ner i brevlådan!!! En Odd Molly-handkräm i förpackning som man blir helt kär i. TACK min älskade Ullis gullis. Du är världens bästa syster och jag saknar dej SÅÅÅ!!

helgen som varit..

Redan tisdag och äntligen börjar vi känna oss friska. Dock lyckats smitta ner halva släkten som nu ligger till sängs. ..ups.. Chay letar bil med ljus o lykta. Nu ska han ha en ute..??(..läs jute) ..flakbil,,eller vad sjutton heter det på svenska?! sorry, som han kan ha alla målargrejor på. Lättare sagt en gjort, men nu börjar vi--jag-- bli desperat. Han har till Torsdag på sej,,,,för då ska JAG jobba!! Finalmatchen i lördags gick åt skogen. Strikers fick storstryk mot ett sämre lag... suck,,ja ja,,, Men nu är sesongen iallafall över för ett tag, så Chay har ingen träning på kvällarna. Jippi!! Chay är just nu och lägger Summer som fått för sej att hon nu ska sova i vår säng. Det blev lite mycket av det när hon o vi var sjuka. Och det har hon vist inte glömt... oh,,måste nog rycka in lite nu!

sick....

...urk o stön. Så fick jag den jädra förkylningen oxå. Ett tryck i huvudet o öronen så man tror den ska sprängas, o näsan är överfull med snor,,,vilket givetvis resulterar i 400 näsdukar som ligger fint spridda överallt. Chay o Summer har haft den över en vecka nu, så jag vet väl vad jag har att vänta mej...... MEN DET kan ju influensan tro det!!! But NO!! Jag tänker inte va sjuk länge..... Trycker nu i mej vitlök o apelsiner, cold and flue-tablets---mmmmm allt sånt finns ju i mängder här..haha, dricker helande drycker och te, och ska koka tomat/lentil soup. Jag SKA bli frisk till helgen! För på söndag ska jag jobba!! hihi Återkommer mer om det, men nu ska jag gå o leta upp en ny toarulle,,(till snytning alltså..)

Babybjörn-foto-tävling

Om man blir liiiite surprised när tanten ringer upp och säger att Chays foto vunnit hela tävlingen!! Typ,,,,tjohooooo!!! $1000 sköna aud-dollar som är ca 6000 svenska kr i presenkort på David Jones. En stor butik som typ Åhlens som har allt. Både jag och Chay tänkte platt-tv genast!!!! Vi har ännu faktiskt aldrig köpt en ny tv. I 12 år har vi fått bättre begagnat eller köpt 3e hand. Vilket varit helt ok, men det skulle kännas så kul att få en ny fin platt sak. Om ni vill kika på fotot så gå in på www.babybjorn.com/stylish-dad-australia och sen klicka på "see all our stylish dad contestants". I söndags var det Fars-dag här! Kallingar och en mugg med massa foton på Summer blev presenterna till bästa pappan!! Sen åkte vi ut med "familjen"= Chays mor o far o syrra med familj + ett gäng vänner til Paradise Point. Ligger vid stranden och har bra bbq-spots på gräset. En härlig dag, men stackars Summer hade feber och var helt täppt, och Chay har varit förkyld 1v nu. Så vi var inte kvar så länge. Idag har det känts mer som höst än vår ute. Blåsigt och sen kom en jättestorm. Skönt med regn!

RSS 2.0