...mått sådär va hela Januari..

Men nu tror jag att jag kommit in i matchen igen!! 

Fattar inte hur mycket fel det kan va på en person på bara en månad.
Det började ju med ---om nån är känslig,, sluta läs nu....---att det kom ut en bit moderkaka helt plötsligt. Nästan lika stor som en handflata. Fattade att nåt var inte rätt här. Började blöda extra mycket efter det så vi åkte upp till akuten. Jag fick göra ultraljud och sen stanna kvar för skrapning dagen efter. För det fanns lite mer kvar. Blev nedsövd vilket jag såg fram emot---en garanterad sovstund utan nån som väcker en!!  En jäädra tur att det inte hade blivit inflamerat tyckte dom....o jag..! Eftersom detta var 4v efter förlossning!! Men allt gick bra.
 Dom ville även röntka för att jag hostade så mycket, och såg att det var bronchitis-bronkit. Har ju oxå haft joooordens j-a hosta i 4v.
 
Kom hem o kände mej bättre än jag gjort på länge,,,,men dagen efter fick jag jätteont under bröstet när jag andades in o hostade. Tänkte att jag skulle kolla det med min lokala doktor bara för att det gjorde såå himla ont. Här finns ju GP-doktorer överallt o det kostar inget att gå hos vissa.  Hon blev helt förskräckt och ville skicka mej direkt med ambulans...ehhh...sant.. till akuten. IFALL det nu var en blodpropp i lungan. Jag som mådde helt ok vägrade o sa att jag kan åka upp själv. Men jag fick ABSOLUT inte köra... Well Well,,,,så upp igen till akuten med Chay OCH Maja givetvis. Dom röntkade och sen bestämde sej för c.a.t-scan, för att helt utesluta blodpropp, eftersom jag var i "riskzonen" när man fött barn. Så i med en jädra kanyl i armen IGEN och så sprutade dom in kontrast. Detta gjorde att jag inte fick amma Maja på 24h,,,,så jag var tvungen att pumpa ut o slänga samtidigt som jag gav henne flaskan. (..jättekul 3ggr på natten...)
Det var nu ingen blodpropp utan inflamation i muskeln från att ha hostat....

Nu hoppas jag vi slipper mer besök till sjukan. Det jobbigaste var ju ändå all väntan på doktorer, provsvar, doktorer igen,,ha med Maja som ett plåster, lämna Summer och inget sova.. Och hostan som hållt mej extra vaken och väckt Maja när hon somnat efter amning....kan man tjuta då för mindre eller..??!
Tur att sjukvården är så bra här och att det inte kostar nåt.

Sen är jag ärligt glad så länge det är mej det är fel på och inte barnen!



Om översvämningarna...

www.couriermail.com.au

Översvämningar....

Det är helt sjukt här just nu. Vi är dock helt ok och det kommer inte att svämma över där vi bor. Men vi har suttit framför tvn hela dan och kan inte fatta vad vi ser. 9 döda och så många som fortf saknas. Sitter o grinar och dom säger att det var en inlands tsunami. Chay är ju uppvuxen i Toowoomba där bilarna åkte som tändsticksaskar i den flash flooding som kom såå fort. På vissa ställen steg vattnet med 3m på 10min. Det har regnat över 100mm rern PER TIMMA där!! Och Towoomba ligger långt över havsnivån. Nu kommer allt vatten därifrån och runt om till Brisbane. Dom måste släppa ut mer vatten från den stora dammen som svämmar över + att det är högvatten i havet vilket gör att floden som rinner genom Brisbane redan har hög vatten nivå. Nu evakuerar dom folk som bor nära floden i Brisbane o i city. Dom räknar med värre översvämningar än 1974.
Och på torsdag ska det nå maxnivån.

www.news.com.au


...förlossningen...

Vet att endel undrar över hur det gick!! Speciellt andra mammor..:) Och jag kan tala om att det var en superspeedig tjej som ville ut.

06:30 på juldagsmorgonen kände jag förtsta värken. Sen gick vi upp och åt frulle och öppnade paket med Summer. Kände några mer värkar komma lite oftare och ganska onda. Men jag tänkte att det tar ju ett tag, och man vill ju inte åka upp för tidigt och "va till besvär"..... Men ganska snabt kände jag oxå att dessa inte var som med Summer. Dessa kändes betydligt mer och det tryckte på som fasen.
Vi ringde Ninni som kom o hämtade Summer och sen åkte vi upp till sjukan.

Kom upp runt 09 och blev hänvisade in på förlossningen direkt. Dom satte på elektroder på magen för att kolla Majas hjärtslag och sa att snart skulle jag få gå o duscha o byta om. Sen kollade dom hur öppen jag var och hoppsan...6cm redan... Jag sa att jag ville ha epidural!! Barnmorskan bara mumlade nåt ..mhmmm..yeh... och sen sa inget mer...
Började göra jädrigt ont och jag fick lustgas. Thank you lord!! Löööve lustgas..... Låg fortf och undrade vart min jädra epidural var. Sen sa jag att nu kan jag inte hålla emot längre. Dom kollade och sa ok,,, BM och läkaren som kommit in slängde på sej handskar o rockar och allt jag kommer ihåg är två värkar som jag riktigt pushade. -GET HER OUT!!! svar- You can do it! Bring her around the corner now. You are doing great!!!!

10:15 kom hon ut. Jag var fortf i mina kläder och kunde inte fatta det. Vi var totalt chockade hur fort det gått.
Lite snuvad på min epidural....;)...men glad efteråt att jag inte hade behövt nåt. Hello!! Hur jädra duktig vaar jag inte utan smärstillande!?!?  Kände mej otroligt pigg sen och inte alls så "ledbruten" som förra gången.



Maja 1v


4 i familjen!

Kan inte fatta det... Nu är vi en familj på fyra!

Har varit hemma med lilla Maja i 4 dagar nu. Första natten var katastrof med absolut ingen sömn. Jag tänkte att det här kommer jag aldrig orka. Det tror jag var för att jag skulle se hur det KAN va. För efter det har hon sovit 2-3h i sträck mellan matningar och jag är såå nöjd. Sömnkravet har ju minskat drastiskt som ni vet. Hon äter bra och bajsar som det brann i knutarna....herreguuuud.... Hon gör inget annat!! :)
Vi lägger henne på dagen vid fönstret för att få så mkt dagsljus som möjligt på den lilla gula huden. Man ser det fortfarande men det börjar oxå bli bättre. Idag föll ÄNTLIGEN navelstumpen av. Thank God!!! Den hade börjat stinka som bara den. Har varit extremt fuktigt o varmt sen vi kom hem vilket inte hjälp. Och hade vi inte haft a/c hade jag åkt till Sverige...

Summer vill hålla henne hela tiden och hjälper till att byta blöjor. Dock blir hon ganska frustrerad när hon inte alltid kan, och provoserar ibland så man kan bli galen. Men mest har hon varit jätteduktig.
Första dagen jag var hemma pekade hon på min mage och sa: -Mum there is a nother baby in your tummy, the baby girl is in there. Im going to have two babies!!!..    mmmm...tack för den......

Underbart att magen är "borta". Att kunna ligga på rygg, böja sej fram och ställa sej upp utan problem och Brieost till frukost. Yummie...

RSS 2.0