mitt lilla hjärta är två år!!

Så har skruttungen gått och blivit två år!! Det är helt sjukt va fort tiden går. ...som alla ALLTID säger..(tjat tjat) Lite smått stressad morgon när vi skulle bjuda på grill-lunch kl:12. Allt började så bra, och jag skämtar inte men i samma tanke som jag tänker..oj vad bra allt går- när jag står och bakar tårtan- så häller jag i sockret i 6 äggvitor INNAN jag ska vispa dom hårt till maräng...ehhh,,,Ullis,,mamma,,,ni vet, Elvys goda tårta. Shit,,lite smått panik o svordommarna flyger. Bara att hälla ut. Lyckligtvis hade jag exakt 6 ägg kvar i kylen. Vid andra knäckningen kommer ägg-gulan med in i bunken och går ej att rädda upp,,,trust me---Chay gjorde ett tappert försök. Vid detta laget kände jag mej totalt tjutfärdig och svettig.... 2h kvar tills alla gäster och det var sallader och couscous o barnlunchen mm mm som skulle fixas. Ballonger skulle blåsas och huset såg ut som ett bombnedslag---trots storstädning två dar innan...suck. MEEN,,allt blev ju bra till slut! Nya ägg inköptes fort i närbutik. (Chay slog väl rekort i 100m sprint fram och tillbaka...) Janet, min kära granne kom lite tidigt och kunde hjälpa med det sista. Alla 22pers + 6barn verkade trivas och barnen tjöt bara ett par gånger var. Vädret var underbart med +29 o moln/sol och min hemgjorda fiskdamm blev en hit!! haha Skitkul ju!! mer bilder finns att se på FB http://www.facebook.com/album.php?aid=112257&id=669326828&l=3fa309212d

...mmm..


I love my sister...

...och nöt créme!!! Hur glad kan man bli när man får ett paket på posten och det är BARA till MEJ!!! Sen när man öppnar och det ligger 12 underbara nöt-créme och väntar på en är ju lyckan total. Åt typ 4 på en inandning.... Alltså man skulle importera en låda direkt från fabriken. (...mmm Charre,en sån liten rackare kan väl inte va många kalorier i,,,haha) Nån som känner någon som jobbar på Printzells confectionery,, eller rättare sagt, är det någon som hört talas on Printzells Confectionery..???!eh? Sen idag kom ett paket till Summer---vilket var betydligt troligare med tanke på att hon fyller 2 på fredag--,(...OMG,,TVÅ ÅR,,,ett ämne jag återkommer till..) men ilagt var även Marianne-godis to me!! Tack älsklingsmamma!!! Idag har jag en barnfri dag, för jag håller på,,,som ni märker...hmm?..att storstäda och har ränsat ur massa leksaker. Gjort plats för nya individer... En sak kan jag dock lugnt konstatera. Det är att Summer ALDRIG kommer få allergi av den moderna för-kliniskt-rent-i-hemmet-syndromet. ..tjena...ehh. Hon kommer va så frisk att läkare världen över kommer vilja studera fenomenet i fråga. Det vill säga är om hon inte blir uppäten av en dammråtta först... ;)

mera valsafaribilder finns på FB!!


valfrossa

Wow!! I love dom coola valarna! Lixom bara så härliga och stora och typ ser ut att ha det såå bra i havet! Åkte ut med en båt 8:30 på morgonen från the Gold Coast---käns lite kul att man bor bara 40min ifrån---. Inte ett moln på himlen och en lovande prognos på +30. När vi kommit ut en bit från land kikade vi alla runt som galningar för att få syn på dom. Tillslut såg vi några ca 100-200m ifån och kamran gick varm. TUR att digitalkamran blev uppfunnen för jeeeezez vilka kassa kort man tar. Kort på hav, hav, hav och sen en liten svart rand vid havsytan---yes en val!!! Efter nån timmes hoppande från sida till sida av båten kom äntligen två valar nära "våran" kant där vi satt. Tjohoooo,,,SÅÅ häftigt! Bara några meter ifrån...wow... Lunchen tillbringade vi på south Stradbroke Island med små kängurus och eguanor som gick omkring där vi satt. En helt underbar heldag på hav o land! ...och inte ett dugg sjösjuk blev jag!! Det var kanonlugnt hav!

kall lördagsmiddag...

Jag önskar att Summer kunde somna snart. Nu har vi hållt på att nattat henne i 1 o 1/2h.. Först jag i 1h timma och så nu är Chay där inne. Men jag hör att hon inte sover. Hade såå sett fram emot en myslördagskväll med god mat och film. ....mmmm...yeh right... Nu har köttet kallnat i stekpannan, klyftisarna är typ kolsvarta och den åtråvärda svenska Bearnaissåsen har en hinna tjock som Skåne. Hon brukar ju somna efter 25-40min max,,,,men icke denna kväll. Undrar om det har nååågot med att göra att hon var med Chay hela em och somnade sent och fick sova 2h och vaknade efter 16.....grrrr Men oj!! Nu kom Chay ut ,,,bäst att äta det som ätas kan!

känguru


Aussie nature nära inpå!!

Lite kul när en känguru satt utanför vårt staket häromdagen! Man brukar se dom en bit bort, men inte så nära huset. Mer Aussie-wildlife report: Kakaduorna och små papegojorna börjar väl få vårvibbar, för nu flyger dom omkring o skränar som galningar. Ankor som Summer säger..hmmm. Såg en stackars död koala vid vägen ganska nära. Men han sov nog bara... Sprayade en halv tin insekts-spray på en jädrigt stor spindel igår som var på vår veranda. Holy shit!! Kroppen i size som en fem-krona + huvud med "horn?!" + håriga ben långa som fingrar. FIIIIIIII säger jag bara......

äntligen new bed från...IKEA,,var annars...

Shoppade halva dan i Söndags på IKEA. Med resterande Brisbane...puh.. Man tror ju ibland att ingen ska vara där bara för att det är sol o +25 ute,,,men ack nej. (..fortf för mycket svenskt tänkande ibland...) Hamnade på sängavdelningen och gav nästan upp efter att ha provat runt 15 olika madrasser. Summer somnade som tur av tristess, så då kunde vi ju bara inte åka hem utan ett köp. Vi drog runt på topp-madrasser och bytte runt för att prova olika kombosar. Tog väl ett tag, för jag stod bakom ett par som undrade vem som övergivit barnet i vagnen...??! hehe..It's mine!!! sa jag glatt. Fick nästan en chock när vi hittat rätt kombo. Herand+Tafjord here we come! Sen Hemnes säng-gavel + sidobord. Allt i vitt!!! Jag kan inte fatta att vi valt sån lantlig stil till sovrummet. För 4år sen hade jag skrattat åt dessa...hmmm... Anyway,,,,har sovit två nätter i nya sängen och vaknat upp UTAN ryggont! Wow,,,jag trodde inte det var möjligt. Så uj uj sån skön säng!!

maginfluensa...

...say no more! Behöver ju inte direkt tala om hur vidrigt man mår. Och det var ju inte direkt igår jag hade det senast!! Men fy fasen.... Hälsan är ju typ det enda som betyder nåt i livet. ..ok,,,jag vill ju ha liiite mer i livet,,som räkost o pommespinnes. Men helt seriöst så är man ju ingenting när man mår så kasst. Man kan inte göra nånting utan bara väääänta och få liggsår i benen samtidigt. Det började i morse och som tur var kunde Lynn komma o hämta Summer, så att jag kunde få ha min toa ifred. Again....single mums utan nära familj,,HOW do u do it!!??? Jag kunde inte ens kolla på tv eller läsa bok , för det framkallade ännu mer illamående..blää En snabbtitt på FB kostade en xtra toatur. Men det var det givetvis värt. Att jag nu orkar sitta o blogga käns som ett rent under!! Kall ginger ale har väl sin verkan. En liten inflik bara! Alltså jag har aldrig varit ifrån Summer en hel dag och sen en hel natt. För det bestämdes att hon lika gärna kan sova över hos farmor eftersom Chay är och spelar match hela kvällen. MEN det jag ville säga var att jag ringde för ett par timmar sen och fick prata lite med Summer, OCH började STORGRINA!!??? Guuu vad jag saknar den lilla tjejen. Och att hon lät så stor som kunde helt tydlgt säga -HEJ MAMMA!!! har..ehh.. matat fiskar ..ehhh..och ...eeeehhh matat Chilo(hunden) me...eeehh Poppi......... Snacka om proud motherly moment!! Sen att hon inte hade mer tid för mej, för Pengu vad på Tv'n, gjorde ingenting!!!

på bättre humör nu! ;)

he he,,,oj det var väldigt vad jag lät grinig i min förra blogg... Nu känner jag inte alls så,,,även om det inte direkt hent nåt sen senast. Förutom att Chay kom hem o sa att dom spelar match hemma nu på fredag kväll istället för lördag, så nu har vi en HEL HELG ledig ihop! Jippi! Det ska bli underbart!!! Can't wait! Har så smått börjat pott-träna Summer!! Hon var såå duktig som EN gång sa mamma mamma kissa kissa,,,när hon stod utan blöja. Tyvärr sa hon mamma-kissa typ efter hon kissat på golvet nästa gång. (efter att jag följt henne i 1h typ, och sen släppte blicken 3sec...hmm) Men jag har inte börjat stenhårt, utan mer så hon får vänja sej att sitta på toan. Imorn blir det lite shopping med Lynn.

RSS 2.0