jultomten

jultomten

julen är över..

..och jag vet inte om jag riktigt känt att det varit nån jul. Med det sagt menar jag inte att jag inte hade en härlig o bra helg. Vi hade en jättebra jul med mindre stress än väntat. Jag fattar inte att jag inte var mer stressad med tanke på att vi skulle äta lunchen hos oss och jag jobbade dan innan etc. Men på nåt sätt så flöt det på. Sallader ,skinka, kyckling o bakade potatisar till lunchen, och en fruktsallad o Alladinask till efterätt. Men det helt klart bästa var jultomten Troy. Hur Summer helt hänförd med stora ögon hjälpte honom att dela ut alla paket. Att se det var helt underbart. Hon sa dock efteråt att han varit scary. Och -poor tomten,,poor tomten när han gick. Kanske för att Troy på vägen ut börjar skrika -OH NO Rudolf...COME BACK!! RUUUUDOLF! Det var många paket och TACK alla som skickat från Sverige.

...julafton...va?

Kunde inte kännas mindre som julafton just nu. Jag ska snart iväg o JOBBA!! VA,,,det är ju ett skämt! Tycker IKEA om någon borde låta alla svenskar få en x-tra ledig dag idag.... Men men,,skulle nog iallaall bara fixat o städat inför imorgon. MEN,,,imorse gjorde vi knäck,,,som dock blev lite för lös...hmmm,svårt med tunn kastrull. Igår kväll bakde vi pepparkakor jag o Summer. Pepparkaksdeg inköpt på IKEA! oh yes! Dock tyckte Summer det var roligt i ca 5min efter att ha käkat upp det mesta.... Men dom blev bra! Vi gjorde älgar o blommor. Måste inskaffa lite mer formar till nästa år! Lussebullar gorde vi förra veckan. Så ujuj va julbakiga vi varit! Åter kommer med bilder. Ikväll ska vi ta några drinkar ute på verandan hos Niki med deras grannar. Det jag saknar är lukten av gran o hyacinter, mörker med alla ljus-stakar o kylan med eran SNÖ!! Så GOD JUL på er alla!

lördag..

Lördag igen och jag ska snart iväg o jobba. Blir lite x-tra work i julhelgen. Fast annars är det faktiskt inte SÅ busy på IKEA nu. Inte så många som köper en säng i julklapp direkt. Det är lite kul nu när Summer har egen säng och hon kan gå upp själv på morgnarna. Typ ibland vaknar man av att hon står 1cm från mitt ansikte och säger -HEJ MAMMA!!! Eller så öppnar man ögonen till Iggle Piggle= ett 3dm mekaniskt "mjukisdjur", som inte alls är mjukt, som hon lagt upp på kudden precis vid ansiktet. Men det är hennes favvo. -I love you Igglipiggli. säger hon o klappar på den. Själv tycker jag att affärstider passar mej som the glove! Jag tycker om att börja kl10 eller 11. Så slipper jag stressa och framför allt inte stressa med Summer. Det är ju lönlöst.. Ha en bra helg. Och jag skulle sååååå gärna vilja flyga över till eran vita jul! SJUKT AVIS på det!!! ;)

borttappad Summer i affär...

usch,,,vi hade en hämsk upplevelse i går.. Vi tappade bort Summer inne på BigW, en shop typ dubbelt stort som Åhlens. Och då menar jag inte typ 2min,,,utan närmare 20min. Det var faktiskt fruktansvärt! Både jag o Chay var där och jag stod o väntade på en personal som skulle kolla en grej åt mej, och Chay hade Summer. Sen går hon 3m framför honom och sen är hon borta!!! Chay säger till mej att han kan inte hitta Summer, och jag typ,,,jaja,,men hon är här nånstans. Hon gillar ju att gömma sej lite bland kläder och så. Det vet ju alla föräldrar. Men sen när han inte kan direkt hitta henne börjar jag oxå leta. Helt lugnt eftersom jag vet att hon måste ju vara här nånstans. Inget att stressa upp sej för. Men sen när minutrarna går----och jag kan säga att dom kändes låååånga---och ingen Summer nån j-a stans, då började jag få lite smått panik. Personalen började leta och söker efter henne på speakern. 10min går och Chay ringer på min mobil och undrar,,,men ingen Summer. Chay håller ärligt på att flippa ur, och har fått panik. En personal hade frågat honom om Summer skulle kunna gått ut med nån annan. Så då hade han rusat ut till parkeringen o letat o tänkt värsta tankarna. Jag kände att jag fick inte balla ur,,,bara leta leta leta,,, men när man kollat överallt 100ggr och ropat efter henne börjar jag känna värsta paniken komma inom mej. Det var sååå hämskt. Vart ÄÄÄÄR hon!!!!! Efter ca20min hör jag -maaaammaaaa!!! , och jag hör att det är Summer. Min älskade älskade Summer. Då har hon gått in i herrarnas omklädningsrum längst in ett bås. Sen har hon inte sagt ett ord, för hon har bajsat-i sin blöja alltså, men hon gillar att göra det lite privat. Så ingen fattade att det var nån där inne. Jag bröt typ ihop när jag omfamnade henne. Började grina o nästan skakade. Och hon fattade inget! Sen kände jag mej helt slut och kunde inte skaka av mej känslan på flera timmar. Satt en klump i bröstet som inte vill gå bort. Både jag o Chay sa att det här var faktiskt det värsta vi varit med om. Och jag vet inte om det låter löjligt,,,för inget hende ju,,,men fasen alltså. Och jag kan säga att bara skriva detta nu gör att jag känner mej helt gråtfärdig och uppstressad. Det är helt otroligt vilka sjukt starka känslor ens barn kan framkalla. Och vilken TUR man har som har dom i behåll. (peppar,,peppar)

luftgubbar


Vita blåbär?!

Jag tycker det är konstigt att blåbären här är VITA inuti... Dom man då köper i affären givetvis...för nån blåbärsskog finns inte runt hörnet direkt. Dom är stora och jättegoda men man får ingen blå tunga eller blåbärsfläckar. Jordgubbarna är ju då heller inte lika goda som i Sverige,,,men det vet ju alla stolta svenskar. Kanske för att dom odlar dom hydroponic (tror jag det heter..) Men det finns vissa ställen man KAN få tag på stora söta jord-odlade. Lite bilder från Stanthorpe när vi var uppe nyligen.

Wallander på Engelska...

...helt patetiskt! Blev eld o lågor när jag såg att Wallander med Kurt Wallander skulle ha seriepremiär på en vanlig kanal här i OZ. Satt uppkrupen i soffan med Chay och det börjar bra med svenska vyer och underbar svensk sommarnatur,,, Åååhhhh hemlängtan..!! Sen rullar Volvon in på en härlig svensk bongård och ut hoppar en man som jag inte direkt känner igen...hmmm,,, Sen när han öppnar munnen och säger. -Hi , I AM KURT WALLANER höll jag på att stendö!!!!!!!!!!! WHAT THE!!!??? VA? KEH? Va F-N é detta??!! Och sen pratar ALLA engelska-för alla ÄR engelska skådisar, MEN alla har behållt samma svenska namn och exakt samma miljöer. HELT jädra patetiskt! Jag kunde inte tro mina ögon! Det gick bara inte att se på. Sen säger han att han ska gå ut in the Rapes-field... VA?! Heter Raps Rapes???!! (det var om hon som bränner upp sej själv , och jag har läst boken.) Men jag pallade inte att se detta... SUCK!! T.o.m Chay tyckte det var som ett skämt! Japp, mkt besviken över det.....

rensardag

Hela dagen igår höll jag på att städa och rensa ut vårat sk 3e rum. Dvs gäst/dator/skräp-rummet. ALLT hamnar här när man försöker städa upp övriga huset. Och äntligen fick jag superlust att göra det. (ärligt) Hade inköpt lite förvaringslådor att ha i skåp o under sängen. Vissa saker går så bra och fort, men sen kommer man till en del saker som man inte vet vad man ska göra med, och som man bara flyttar runt hela tiden från låda till en ny låda. TEX....gamla plånböcker!!! VAD gör man med dom??! Kan ju givetvis inte slänga min fina "Esprit" som jag fick i 25års present. Men sen även en hel o fin Roxyplånbok, som jag bara inte använder längre. Eller nyckelringar som man gillar,,,och såna nyckelband ni vet. Again...VAD gör man med sånt?! joooobbigt läge,,,men det fick bli en ANNAN liten box att ha i garderoben. Sen har jag 5000 kopior på foton på Summer som jag framkallat och tänkt skicka 100ggr,,,och endel har ju lyckats ta sej över jorden. Men sen resten... Kan ju inte sätta dom i nåt album, för dom har inget som helst sammanhang, och slänga foton går ju inte.. hmmm Anyway, rummet ser skitbra ut nu!! I love it!

RSS 2.0