...I stan bor en kille,,,,,som heter Kalle........

Åh va skön min lilla dotter är nu som tittar på "Kalles klätterträd" på dvd. Den fick hon av moster, och har legat i lådan ett tag, men så bara tog hon fram den o satte i dvd'n. Ja alltså dagens småbarn....va!? Hon är 2år o 3mån och kan utan problem ta fram en ny dvd och sätta in i dvd-spelaren och sen sätta på allt helt själv. Och så sätter hon alltid tillbaka den andra dvd'n i fodralet. ..ehh.. Guud vilka tekniska barn vi uppfostrar. Fasen,,,,Chays mamma kan inte ens göra det..!!! ;) Men viste ni att "Kalles klätterträd" är Sveriges internationellt mest sålda tecknade barnfilmserie!!! De ni!! Ifall ni ska va med i vem vill bli miljonär typ! Den är ju bara föör mysig!Filmsekvenserna är ju typ 10sek långa utan att nåt rör sej och Kalle får bla röda hund!! haha---dagens svininfluensa!! Liiiite annat än MickeMouseClubHOuse där allt går i 100km/h och man på gränsen får epelepsi av alla färger.... Nehej, nu ska vi iväg till Summers simskola. Den ligger bara 2km härifrån, men idag tar jag bilen. Fast jag skäms nästan. Men fasen...käns som det är så varm att gå i +34. Jag pallar det väl, men tycker synd om Summer att sitta i vagnen. + att det är uppförsbacke.....

efter min 2a dag på IKEA

..oj oj oj så trött man kan va efter att ha börjat jobba. Det är ju löjligt! Jag jobbar ju inte ens heltid. Men idag käns det som nån?! stoppat bomull i huvet och mina fötter vill helst vila. Alltså guuu skor med STRUMPOR i har jag inte haft på mej sen vi flyttade hit. Ärligt!(..ja förutom nån timma här o där vid träning)(.men det vet nu ju ofta det varit..). Ärligt så undrar mina fötter va F-N jag håller på med. 10:30 start igår, efter en $1,50 hot brekkie, och det var mer personal på min sängavdelning som inte träffat ännu. En SUR KÄRRING nr1!!!! Seriöst,, Första timmarna var jag som ett ? och tänkte att jaha det här blir ju inte så kul.. Men sen på em hade hon väl smält en aning, så det var väl ok. Sållde lite sängar iallafall!! ;) Och dom andra verkar schyssta! Men nu är det så att IKAES julfest är nästa lördag. På GoldCoasl HQ hotel för er som vet. Och temat är HOLLYWOOD!! ...ehhh... Alla ska klä ut sej. Hmmm... Sånt låter ju askul,,,, MEN,,,jag känner ju inte så många direkr,,,,så jag vet inte ännu om jag ska gå. OCH please HELP! Enkla tips på utklädning tack!

4v till jul...ehhh

...skämtar nån eller? Så himla mycket snack nu om jul o presenter och mat etc Och jag antar att det är läge för det. Och vist! Jag har ju köpt massa nya julsaker...på IKEA...(innan jag fick jobbet dock..), och jag ser fram emot jul. Men det var i September det. Sen tror ju hjärnan att det efter det ska bli höst o kallt och så lite snö på det + mörkt ute. Då vet man ju lixom utan att behöva fundera att -snart är det jul!! Men nu,,det GÅR bara inte. Vi har haft runt +32-35 hela veckan och idag höll jag på att svettas ihjäl. Det blir äntligen liiite ljusare på kvällarna och allt man hör är ju att: Nu är sommaren snart här...., sommarloven börjar snart, och mango o bigarråer (shit hur stavas det?) is in season. Så jul,,,mitt i sommaren,,nää,,det kommer jag aldrig att vänja mej vid. Och jag kommer även alltid att sakna svensk jul! Till nåt helt annat! Alltså hur levde man innan a/c?? Bara undrar!! Uppfinnaren till det borde fått Nobelpriset. Jag är såå jädrans tacksam att vi fixade det i huset i Feb.

Summer på krokadajlen!


mer IKEA... ;)

Idag kl09 var det strax över +29... Meen DÅ satt jag inne på IKEA i lagom a/c för mer info. Andra dagen på mitt nya IKEA-liv! För det är så det käns just nu. Det käns såå himla bra och roligt och jag är super-exited! Allt käns så organiserat och ordnat och man känner sej så välkommen. Det är otroligt mycket bakom att bara stå o "sälja sängar" och det käns som om dom försöker göra det bästa för personalen. Sen att det är svenskt värmer sjukt mkt i hjärtat. Allt snack om att behålla det "Swedishness" i företaget och det unika i hela svenska konceptet gör att jag nästan spricker av stolthet. Såg en film om IKEAs beginning och höll på att börja grina. Småländska skogar och film utanför Bäckebols IKEA...buhuuu,,,snyft... Saknar er alla såå mycket!! Men här är jag iallafall så nära Sveige jag kan komma. Och 15% på maten (och möblerna....hehe) gör ju givetvis att vi kommer äta knäckebröd o hotdogs---ja dom har börjat sälja korv-- hela dagarna. mmmm Sen att det var +37 ute på dagen kände ju inte jag av, men Chay tyckte det var lite varmt att måla ute, och Summer var i poolen och inne i a/c hos farmor.

...och livet på IKEA har börjat...

Idag var första dagen på IKEA! Det är introduktion i 3dar först. Mycket health and safety, service,,mmm. Men det käns jättekul och timmarna går fort. Personalmatsalen ser ut som IKEA-resataurang i miniformat där vi får köpa hot frukost för 1$ eller lunch för 4$. Idag åt jag lax! Alla verkar trevliga och bossarna är inga höjdare som ska märkas ut, utan hälsar och sitter i det öppna kontorslandskapet som alla andra. Idag är det såå jädra hot! +32 och just nu kl18 klibbar datastolen mot mina lår...puh.. Summer hade en jättebra dag med farmor Ninni på simskolan o sen resten av dagen i poolen... Ska vist bli +35 imorn. Tur att IKEA har bra a/c. Måste ta ut broccolipajen ur ugnen nu. Helt SJUKT av mej att göra mat i UGNEN en kväll som denna...suck...

Hjälper pappa måla om!


friday 2morrow

Fredag imorn igen och vi ska till Stanthorpe över helgen där Chays syster Karen o Paul o Brooke bor. Det är mitt ute på vishan med äppelodlingar runt om. Ska bli härligt med en tur till landet. Lite jobbigt att det tar 3h dit bara. Såå,,jag var till IKEA och träffade min avdelningschef och fick kontrakt. Hon visade mej runt lite- vilket typ inte behövdes. Hello! Jag har ju varit där ett ANTAL ggr förut...hehe Men Karin som är svensk verkar hur gullig som helst, så det käns bra. Och ENDÅ frågade jag inte om man får rabatt där. Jag är ju värsta tönten, men jag kunde bara inte. Vad är det för fel på mej,,??! Klarar aldrig av att fråga om lön eller sånt. TÖNT säger jag bara..... Men jag ser fram emot att börja jobba. Dom tre första dagarna nästa vecka är upplärning/intruduktion etc. Jippi! Ärligt! Att få lära mej nåt nytt käns helt underbart. My brain is going to get a shock!!

Egen säng för liltjejen!

Lördagskväll igen och Summer har nu sovit i egen säng 1v. Det har gått över förväntan, och hon verkar lööva sin nya säng. -My bed-my säng-min bed.... Lilla snuttan blandar svenska o engelska ganska mycket. Det enda var att hon stod på huvet andra natten. Hörde att hon snyftade lite och när vi gick in hade hon lyckats hamna ovanför lilla "säkerhetsbrädan"(..som är där så hon inte SKA trilla ner...ehh), uppe emot kudden. Så framåtstupa med huvet på golvet och benen kvar på sängen fattade hon inte vart hon var.... Nu har vi lagt IKEA's lååånga flodhäst som får täcka gapet. Annars är hennes favorit lek att ligga i sängen under täcket och ropa -kom see Summer!! ---MAMMA...KOM SEE Summer!!!! Och sen när man kommer in ska man givevis undra vart hon är---15ggr på raken---, och hon slänger bort täcket o ropar PIKA BOO!!!(.tittut.) Och ASgarvar varge gång. Imorn ska jag på en heldags målar"kurs"! Får väl se om det finns nån Picasso inom mej. Är lite nervös för att jag ska sitta o stirra på kanvasen dom första 2h och inte komma på nåt att måla..

fått nytt jobb!

Japp! Nu har jag fått ett 50% jobb på IKEA. Det käns skönt att för första gången på 2 1/2 år få ett jobb som är lite "organiserat". Käns liiite mer ordentligt än Tupperware-försäljning, stå-på-marknad-o-sälja-svenskt-godis, och sen valsafarin. Det sistnämnda dock det bästa jobb jag haft, men liite svårt när man aldrig fick reda på hur man jobbade förrän helgen innan veckan som kom.... Plus att valarna nu dragit iväg, och är tillbaka i Maj. Anyway! Jag var på intervju förra måndagen. Och jeeezez va många frågor... 45min med massa situations-frågor. ...alltså,,jag tycker ju inte dirket att dom som redan jobbar där ser ut som hjärnkirurger...men men.. Så jag ska jobba på sängavdelningen! Dock blir det varannan helg,,,men det får jag ta nu. Så får vi väl se så småningom hur det funkar. Ska in nästa vecka o skriva på kontrakt-----ok,,,varför törs man aldrig fråga på en intervju vad man får betalt??---- Så det blir spännande,,,,jag är prepared för det värsta... Min andra stora fråga är ju givetvis rabatter...!?? hmmm,,är dom inte bra så går jag...hehe Chay är dock lite nervös att jag aldrig kommer få ut några pengar utan att vi får köpa ett större hus om ett år.... Meh??!! Fattar inte vad han babblar om!!

sjunga med barn..?!

Har just kommit hem från svenska kyrkans barn-sång-grupp. Den är en gång/månad och det är kul att träffas. Och vi fikar ju ihop efteråt. mmmuuums! Men ibland undrar jag om barnen verkligen tycker det är så kul att sitta i ring o sjunga..!!?? Vi vuxna sjunger alla barnsånger och viftar som tokar med olika rörelser. Men inte ett enda barn verkar tycka det är direkt skitkul..? Dom bara sitter o tittar på oss som om vi vore galna. Summer som kan rörelser till flera olika sånger rör inte en fena och ser helt sur ut, och efter ett tag drar hon i mej o vill leta leksaker. --...-nej Summer,,sitt ner nu och SJUNG,,,,det här ÄR roligt!!!! ..hmmm,,, Undrar om det kommer att ändra på sej?! I helgen avverkade vi tre barnkalas. Den första var 26 ungar på....japp..ehh,, Nu är det ju så här att här i Brisbane har man ju iallafall alla barnkalas ute (oftast). Och många lägger det vid en lekpark, så alla ungar kan leka och så har dom dukat upp ett av borden med snacks o dricka. Det är sååå mycket enklare och så slippar man ju städa...

RSS 2.0