Summer 3år!!



Kan inte fatta att min skruttunge blivit TRE! Lilla hjärtat! Hon viste direkt på morgonen när vi frågade vad det var för dag idag sa hon -It's Summers birthday.!
Sen blev hon så glad för sin stora mjukis kangaroo att hon inte ville öppna resten av paketen. Efter lite tjat från mamma o pappa öppnade hon resten, men det tog 100år... Den nya keyboarden var lyckad o hon spelade o sjöng direkt. Många fina paket från Sverige oxå. TACK ALLA!!

Chay hade fått uppdrag att göra tårtan, och han var helt laddad. En valp-tårta skulle det bli! Sen har jag aldrig sett honom så frustrerad o arg...hoho. Inget gick som han ville och frostingen tog med tårtan så det lossnade bitar i det vita och det såg lite sorgligt ut faktiskt. Och det som skulle ta max1h,,,slutade i 3h typ. Jag var ok i början men började oxå bli lite trött på den jädra tårtan för jag fick göra allt annat själv. Fruktspett o dippsnacks mm. Vi var sjukt stressade när det började närma sej kl:14. Så snabt upp till parken vi skulle vara. 14barn o div föräldrar kom till kalaset, både svenskar och Aussies, och vi fick hjälp att dekorera bordet med balonger. Det var en underbar dag med +24 o sol. Kändes som svenskt sommarväder!! Barnen lekte vid lekplatsen och åt kakor o popcorn så det stod härliga till.
Summer ville återigen inte öppna några paket hon fick. Däremot grät hon när hon inte vann 10kr bollen som var med i en lek.( "Pass the parcel"=barnen passar paketet runt till musik och när musiken stannar får dom öppna ett lager papper).....hmmm Sen slogs ungarna om att hålla såp-bubbel-pistolen.....,,men annars var den en hit!!
Slutade med klassikern fiskdamm! Det är sååå helsvenskt,,,I love it!!,,, och ingen har sett det här i OZ.

Ett lyckat första barnkalas!!
Underbart att vara ute i en park med alla smulor o skräp.
Dock på kvällen hade jag sååån j-a foglossning att jag varken kunde sitta eller stå. Men det var det värt!

Mer bilder på FB om nån vill se!
http://www.facebook.com/album.php?aid=148884&id=669326828&l=4876aa8892


Prinsessan summer bakar..

...jo vist är det jättekul att baka med sin älskade 3åring! Men oxå bara liiiiiiiiiiiite jobbigt. Får man tycka det!? Eller alltså, mer för att denna gång kände jag mej liiiite stressad och började få ont i ryggen redan efter 2min knådande...och man ska knåda 10min!!..puh... Summer vill ju bara hjälpa, gumman lilla,,,,och smaka på allt 100ggr. .....-is this yummie??-is this yukkie?? -is this yummie??-is this yukkie .................. Mjöl tycker hon är skitgott, och att hon inte fick superont av all deg hon smög i sej...
När vi bakar goda smetar till muffins och sånt blir hon helt jädra obsessed och drar ner fingret o slevar up in i munnen så jag kan bli tokig. Men hon ger sej inte,,,hon kan inte låta bli eller vänta 1min,,,, :) Lilla stumpeluntan!!

Bullbak inför 3års kalaset!









Tog 100år längre än jag trodde, men sjukt goda!! ;)


Vecka 22 bilder

  
Ja vad säger man!? Snacka om "The curious case of Benjamin Button"
En ny Geoffika som Uncle Ben skulle säga.


Skrutt har halsfluss...

...för första gången!! Och jag kommer inte få -årets-bästa-mamma-pris direkt. Har trott att det bara var en vanlig förkylning med lite hosta som hon dragits med ett tag. Stackars unge. Så jädra svenskt att inte gå till doktorn?! Och jag var nära att bara köpa nån vanlig hostmedecin. Men här i Australien tycker jag alla springer till doktorn så fort dom själva eller barnen får över 38 i temp typ. Eller om dom får kräkinfluensa i 3h,,,ujuj,,,måste till doktorn. ---Men va f-n ska DOM göra åt det?! En kille på jobbet (...visserligen tysk...),, ringde (jag satt o hörde,,och även ifrågasatte..) och beställde HEMBESÖK av doktorn till sin 2åring som hade haft över38,5 hela morgonen.....ehhhh...?!?!?!? Anyway, Detta är första gången Summer käkar antibiotica oxå. Fösta "riktiga" sjukan!! Så jag ska väl vara tacksam för det. Hon blir ju ändå 3 på lördag.

liten lillasyster på väg

Jaha, så då vet man vad det är då! Wow!! En liten tjej till. Guu va härligt!! Och så kan man ju kalla oss Chayerna Hews...hehe. Får väl inskaffa några manliga guldfiskar för att väga upp. När vi väntade Summer ville vi inte veta vad hon var för kön. Då hörde jag även att inte alla sköterskor/barnmorskor ville avslöja ens om man frågade!? Är det så i Sverige fortf?! Eller är det mer storstads-syndrom??(att man kollar alltså) För vist hör man ju att det kan slå fel, och dom vill inte lova nåt etc. Här verkar alla ta reda på vad det är, och igår på ultraljudet sa hon att det var ingen tvekan. Och jag såg ju själv. Inte baara att det inte fanns ett "3e" ben, utan även andra kvinliga partier så att säga. Men knoddelisa vägrade ligga stilla så länge och ville mest visa rygg o rumpa till. Så inga ansikts"bilder". Men alla mått var ok, och allt såg bra ut!

19v mage




Här är den magen! Sprattlar på som en fisk där inne.
Börjat känna mer småvärkar som sträcker nere i. Antar att det ska göras mera plats. Fattar inte att jag nu har gått halva tiden. Och REDAN har 2a syskonsyndromet börjat. Stackars liten. Detta är det första magkortet. På Summer tog vi varge vecka från v9..... Och jag skrev upp varge vecka alla åkommor och hur jag mådde i en fin bok. Denna gång inte ett ord nerprintat... Eller...JO,,,min blogg måste ju räknas väl!!!! Kom just på det. Härligt!

RSS 2.0