..längtar..

till Sverige..
Har just tittat på "Lotta på bråkmakaregatan" o kunde inte låta bli att grina lite..
Guu allt är ju så fint o härligt i Sverige på sommaren. O man vill ju bara kliva in i filmen o sätta sej o fika med tant Berg. Alla fina gamla trähus o härliga trädgårdar....;(...åhh vad jag saknar det just nu.

Sen om jag grina för att Summer var uppe halva natten och sen kissade ner hela sängen och sen lyckades Majas blöja oxå läcka kiss i säng....What are the odds!!?....ja det vet jag inte.
Men ögonen svider och jag tror inte jag kommer orka ta mej ur min pyjamas idag. Tur att det är lördag o Chay är hemma. Han är ju inte heller piggelin,,,men då är man iallafall två.

Nehej,,,nu ska vi fika på en trippelexpresso!

..nån som missade dramat...

Tur att jag har min real Aussie snakehunterhusband!!


...på Kallista Rd!!
En liten trädorm kröp in i vår bil o ville inte komma ut!! :) Chay såg huvet sticka fram under motorhuven när han var ute i trädgården, så han ringde pappa Geoff som kom över.
Men rackarn tog sin tid innan han smet ut.
Jag är ju inte direkt rädd för ormar, men är glad att dom såg den komma ut. Annars hade man ju undrat om den var kvar,,,,,och då vet jag inte om jag haft lust att köra bilen på ett tag.
Ingen giftig orm kan jag påpeka!!


Påsk 2011



Japp, så var påsken över. Firar ju inte som i Sweden direkt, men det blev kalasbra. Allt firas på söndagen här och Summer fick leta runt efter sina chokladpåskägg o chokladpåskharar på morgonen. Allt är i choklad och tyvärr inget gott svenskt smågodis i pappkartongägg....;( ---omg vad jag saknar det---)  Här sprider man gärna ut små chokladägg i gräset o trädgården som barnen får springa o leta efter.
Jag slog på stort och lagade syrrans PorterStek till påskmiddag. 8pers skulle vi bli,
Hallelulja!! 35år och har aldrig lagat en stor stek vare sej i ugn eller på spisen. Det är ju så man skäms....men bara lite!!
Inskaffade Guinnes öl (hittade inte Porter) och ringde runt för att hitta enbär. Dom fick jag tillslut tag på i en hälsokostaffär. Sen svartavinbärssaft,lök,vitlök o soya mm , och så i med allt i grytan. Sen var det ju bara att låta det stå i 2h.
OMG,,,nån lättare finmat får man ju leta efter!!! Såsen gjordes av grytspat med grädde i och HELLO va goood den blev. Alltså allt blev såå jädra gott och jag är såå jääädra bra!!! ;)
Till efterrätt en smarrig äppelpaj!!
Alla tyckde det var supergott och det roligase var att dom typ tyckte det var exotiskt med en REAL SAUCE!!....ehhh,,,,alltså en sås som inte är gjord på pulver o vatten!!!

Japp, så nu har jag lagat min middag för året!! ;)




The girls!!


Maja snart 4mån!

Åhh äntligen fick man sova lite mer inatt. Haft ett antal jobbiga nätter när Maja bara velat äta. Igår var vi på BVC för 4månaders kontroll. Lite över 7kg väger skrutten,,,,så mat får hon iallafall!! Summer vägde 7kg när hon
 va 6månader!! :0)

 Men det här med sovandet är ju ett fenomen eller...??!! Det står i alla böcker hit o dit att bebisar ska sova 10-12h på natten och sen massor av timmar på dagen... OK! HUR MÅNGA UNGAR GÖR DET!!!??? Jag vill bara veta? För jag känner konstigt nog ingen som har ett sånt barn. Jag tyckte själv det var underbart när Maja sov7-8h i sträck en liten period. Men på dagarna sover hon bara små små cat-naps som vi säger. Och det kan dock va jädrigt störigt. Så fort man lägger ner henne på dan att sova vaknar hon efter 5min, juuuuust när man satt sej ner med kaffet!! :)
 
Så det ÄR ju jädrigt jobbigt med bebisar,,,kan dom inte bara skriva det!! Fast skit i det.....jag bryr mej bara om att få lite mer sömn. Sen om Maja alltid somnar vid matning eller vaggning,,,,ohhhh,,,shame on us!!!,,,så gååår det bara den vägen...

Men så funkar jag SÅÅÅÅ dåligt utan bra sömn..... Efter 3e natten känner jag mej som ett vrak o depp o bläblä...... ALLT blir såå jobbigt o Summer får en tjurigare morsa med ett tålamod på 1% typ...:)
Gick omkring i pyjamas halva dan igår och så tjöt jag efter att ha spilt på vita dynan och typ hela världen höll på att rasa...
hehe...kan jag ju le åt idag!! För jag fick ju mer sömn inatt!!!



Don't mess with the Maja!!


..åhh vist är den väl fiiin!!!



Tycker den är så underbart fin som min älskling Summer 3år och 7mån gjort helt själv!!
Det roliga var att jag sen försökte få henne att göra en till att skicka till mormor,,,,men det var inte ens i närheten!? Fattar inte,,,men ibland får hon till det! :)


samvetsfråga...?!

...jag har lite ångest o funderingar på hur jag ska göra med en sak. Det är mitt bidrag till UNICEF som dras en gång per månad. Det är bara 100 ynka kronor,,,,så det är ju verkligen inte mycket  egentligen.
Men vi har gjort det i snart 5år, och kan väl i ena stunden känna att,,,vi är ju inte stenrika direkt,,,så jag tror jag vill sluta med det. Särskilt nu när man är hemma med barn utan föräldrarpenning....gulp,,,.
MEN så fort jag tänkt den tanken får jag jordens ångest o tänker på hur RIKA vi faktiskt är!! Vi kan ju vist köpa den mat vi vill ha (...ja förutom allt dyrt kött o lax då,..;)..),,,men ändå! Vi lever ju ett lyxliv med saker o resor om man jämför med resten av världen. Till saken hör dock att det dras från mitt svenska konto, och det börjar ju sina lite. Men vadå,,,100kr är ju inte så mycket om man tänker på hur bra vi faktiskt har det....argghh
Hur ska jag göra??????????????????????????? (är jag nu jordens snålaste som ens tar upp ämnet..??)
Tips o råd please!!

!

...OK,,,,när jag nu ser denna blid håller jag ju på att börja grina....
så jag antar att jag redan har fått mitt svar på frågan......


Låt mej presentera Liatorp o Börje!

...mmmm,,,nu har vi äntligen inskaffat ett nytt köksbord o stolar. Behöver jag skriva att det är från Ikea....
Har dock liiite ångest över att jag inte vet vad jag tycker om det.?! Fast vi behövde ett mindre o runt o utdragsbart,,så det finns verkligen inget annat. Men jag vet bara inte.. Tycker det är helt ok o typ fint, fast jag lööövar det inte. Och det käns lite trist att inte göra det... Eller oxå är det att nu vill jag ha annat golv o större kök.

Sen var vi sååå smarta att vi tog stolar med vita dynor....hello!!...JA VEEEET!!!!! Say no more... Men va fasen,,Jag VILL inte alltid tänka såå smart o vänta tills om 10-15år till att få köpa vitt eller barnsäkert.
 Men det bästa var att Summer hade en smutsig o snorig kompis me lillasyster över igår,,,,och han hoppade upp direkt på den snövita oskuldsfulla dynan,,och nu är det svarta fläckar som inte gick bort,,,,,,SKITKUL!!!! Förlåt men vi hade inte haft dom uppe i 24TIMMAR ens!!! Så Jippi!! Deras mamma reagerade inte ett dugg och jag riktigt kände hur hon tänkte "är dom så dumma som skaffar vita dynor med barn får dom skylla sej själva... " Vad JAG tänkte vill jag ens inte skriva....;)



Köpte en ny stol till Summer oxå. Dock har Summergumman två gånger gråtit...med tårar.. -I want the other table back,,I want my old chair back.....
Hon är så EMOT förändringar så det finns inte!!


helg igen!!

Nu är det helg igen o nu är det helg igen o helgen vara än till Måndag!!...

Härligt! Imorn lördag o chay är hemma hela helgen. Om det inte regnar ska vi alla försöka ta oss till matchen  imorn. Dom spelar alltid sina matcher kl19,,,så ibland käns det lite sent.

Förra söndagen träffade vi ett gäng av våra kompisar i en stor park inne i city. Hade sett fram emot en härlig em med BBQ o vänner vid floden. Och vist,,det var supernice att ses,,,men vi fick flytta på oss tre gånger för att vi höll på att blåsa bort och det kom lite regn....givetvis.... Supergivetvis med tanke på att hela veckan hade det varit +33 o sol,,,but anyway, det var kul att ses och ungarna turades om att slå sej o gråta, så som det ska va. Kalla korvar o flugor i drickan. Men det Var kul,,,ärligt alltså.
Det är ett skönt gäng fotbollsgrabbar med fruar från skottland, UK, OZ, oxå jag. Och småbarn i samma åldrar.

Imorn ska vi träffa svenska mammagänget med våra män o familjer och göra våfflor. Det ska oxå bli jättekul att ses.
Vad vore livet utan goda vänner!!



RSS 2.0